Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ

H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 2/12/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:

• Απορρίπτουμε την απαράδεκτη πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2674-9/11/11) όπου μειώνονται οι οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Η απόφαση αυτή ανατρέπει την μόλις προ τριμήνου απόφαση του Υπουργείου όπου προέβλεπε 100 οργανικές κλίνες (ΦΕΚ 1681/28-7-2011) και η οποία ήδη μείωνε κατά 10 τις λειτουργούσες κλίνες μας. Αποτελεί επίσης άνευ προηγουμένου εμπαιγμό, καθότι προ μηνός ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ μας διαβεβαίωνε
κατηγορηματικά ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ΓΝ Πατησίων, ώστε να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των μεγάλων νοσοκομείων του κέντρου της Αθήνας.
• Η απόφαση αυτή με τη συνακόλουθη μείωση προσωπικού που θα προκαλέσει οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση το ΓΝ Πατησίων, του οποίου μάλιστα το εφημεριακό έργο αυξάνεται σημαντικά με τις επίσης πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων (ΦΕΚ 2466/4-11-2011). Ετσι πλήττονται βάναυσα οι κάτοικοι που εξυπηρετεί το ΓΝ Πατησίων (πληθυσμός αναφοράς 1.000.000). Το υπουργείο τη μία μέρα αυξάνει τις υποχρεώσεις του νοσοκομείου μας και μετά 5 ημέρες μειώνει κατά 20% τα κρεβάτια του!

Κατόπιν αυτών

• Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2674-9/11/11) που μειώνει τις οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Να μη μετακινηθεί καμία κλινική – τμήμα, να ενισχυθούν τα τμήματα που έχουν άμεσες ανάγκες (π.χ. αξονικός τομογράφος, αιμοδοσία), να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών.
• Απαιτούμε να μη στείλουν οι Υπηρεσίες του νοσοκομείου προτάσεις για το νέο πετσοκομένο οργανισμό.
• Απαιτούμε από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Πατησίων να αρνηθεί την σύνταξη του νέου οργανισμού των 80 κλινών και να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να αποτρέψει τη διάλυση του ΓΝ Πατησίων.
• Απαιτούμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων ΓΝ Πατησίων και ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι», ο οποίος, στους 2 μήνες που υποτίθεται ότι μας διοικεί, δεν μας έχει «τιμήσει» ποτέ με την παρουσία του (λόγοι σκοπιμότητας;).
• Προχωρούμε την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάληψη της Διοίκησης και των Ταμείων του ΓΝ Πατησίων.
• Καλούμε τους κατοίκους και όλους τους φορείς της περιοχής καθώς και τα συνδικάτα της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, Σωματεία), να στηρίξουν τον αγώνα μας για τη διάσωση του ΓΝ Πατησίων.
• Κάνουμε παράσταση στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πατησίων για να ανακοινώσουμε τια αποφάσεις μας.
• Καλούμε σε νέα ανοιχτή Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/12/11 στις 1 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.